Nyttigt knäcke

I söndags var jag och besökte astma och allergiföreningen i Nordmaling, det första i en serie lokala besök. Jag fick många intressanta frågor och synpunkter om kost och näring. Jag har även förmånen att jobba tillsammans med kollegor som har ett genuint intresse för god, nyttig mat vilket gör att vi har roligt på jobbet. 
Tillsammans med Ann Käck kommer jag att anordna ett evenemang den 29/3. Gå gärna in  och läs mera, det går också bra att maila frågor och funderingar.

Här kommer ett recept på fröknäcke som jag fått av Helena Lundgren, riktigt gott tycker jag.

Fröknäcke
¾  dl  solroskärnor
2   dl   majsmjöl
½  dl sesamfrön
½  dl linfrön
¼ dl pumpakärnor
½  dl olivolja/rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda samman alla frön och olivoljan, tillsätt kokande vatten. Rör ihop till en smet.
Kavla ut tunt på bakplåtspapper. Strö över flingsalt
Skär i bitar
Grädda 150 - 160 grader i ca 60 minuter

Trevlig helg!
/Åsa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ritha Rosendal » Energibalansering :  ”Är låg, och har nu fått problem med ryggen. Funderar på om jag kan ha nån form ..”

  • Marie Andersson » Energibalansering :  ”Hej! Jag blev lite nyfiken på det här med energibalansering. Hur går det till? O..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-